ISBN: 978-87-970954-2-3

Læs, stjæl, fortæl

En casesamling med indstillinger til NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Hverdagsinnovationsprisen 2019.

I foråret 2019 inviterede COI og COK alle innovationsaktive på de offentlige arbejdspladser til at prale af deres innovationsarbejde. Indstil en innovation til de første nationale offentlige innovationspriser: NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Hverdagsinnovationsprisen, lød opfordringen fra COI og COK.

Opfordringen blev i den grad hørt og besvaret. Vi modtog i alt 65 indstillinger til de to priser. Med innovationspriserne ønsker vi at fejre, anerkende og medvirke til spredning af det højt kvalificerede innovationsarbejde, der hver dag sker i offentlig sektor i samarbejde med mange forskellige aktører.

Dette hæfte samler 52 korte casebeskrivelser ud af den samlede pulje indstillinger. Vi håber, at også de indsatser, der ikke er blandt de nominerede til priserne, kan inspirere andre innovationsaktive. Måske der her er lige præcis den innovative løsning på et problem, I også bøvler med at finde en god løsning på. Måske har nogen arbejdet på en måde, I synes lyder inspirerende, og som kunne være en arbejdsform, der også kunne virke hos jer. Så er det bare om at tage kontakt og se, hvordan I kan kopiere eller tilpasse det, andre allerede har udviklet. De 52 beskrivelser er lavet med afsæt i indstillernes ’egne ord’ fra interview og indsendt materiale.

Det kan også være, at hæftet mest af alt giver dig et nysgerrigt og fortrøstningsfuldt smil på læberne over de mange imponerende offentlige innovationer, der faktisk findes derude. Som juryen for NYT SAMMEN BEDRE-prisen konstaterede, er den forfaldshistorie om offentlig sektor, som vi ofte ser i medierne, heldigvis ikke den eneste relevante fortælling om offentlig sektor.