ISBN: 978-87-972893-2-7

Læs, stjæl, fortæl 2

En casesamling med indstillinger til NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Publikumsprisen 2021.

I januar 2021 åbnede COI for anden gang for at modtage indstillinger til de to nationale offentlige innovationspriser: NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Publikumsprisen. "Deltag i konkurrencen – fortæl os om jeres innovationer," lød opfordringen.

Opfordringen blev i den grad hørt og besvaret: COI modtog i alt 80 indstillinger til de to priser. Med innovationspriserne ønsker vi at fejre og synliggøre alt det gode arbejde, der sker på tværs af hele den offentlige sektor – til glæde og gavn for offentlige organisationer, borgere og for samfundet.

På Innovationsdagen 2021 den 5. maj blev vinderen af begge priser kåret. Men det er ikke afslutningen på innovationspriserne. I indstillingsmaterialet er der masser af inspiration at hente. Derfor har vi samlet guldet fra indstillingerne i Læs, Stjæl, Fortæl 2.

I Læs, Stjæl, Fortæl 2 finder du ud over 57 casebeskrivelser også en række inspirerende eksempler og 'innovativer' – mindre greb og innovationer, der let skaber værdi, og en række spændende innovative tiltag, som kan være spændende at holde øje med, da de snart skaber spændende resultater. På baggrund af indstillingsmaterialet har COI også reflekteret over karakteristika ved indstillinger fra kommuner, regioner og statslige arbejdsladser, sammenfattet COI-indsigter om evaluering og spredning af innovation og innovative offentlige indkøb – med konkrete eksempler fra indstillingerne.

Vi håber, at casesamlingen kan inspirere andre innovationsaktive. Måske der her er lige præcis den innovative løsning på et problem, I også bøvler med at finde en god løsning på. Måske har nogen arbejdet på en måde, I synes lyder inspirerende, og som kunne være en arbejdsform, der også kunne virke hos jer. Så er det bare om at tage kontakt og se, hvordan I kan kopiere eller tilpasse det, andre allerede har udviklet.