Hør fjerde afsnit af podcasten: Hvem ta'r prisen – Datademokrati

Publiceret 04-09-2019

Datademokrati er den fjerde nominerede innovation, du kan møde i podcast-serien 'Hvem ta'r prisen?'. Hør podcasten her.

Podcast - Datademoktrai

Foto: NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Datademokrati er en af fire nominerede innovationer.

Af Paul Sauer

Hvordan klæder man os borgere på til at indsamle og bearbejde data – altså gøre det abstrakte databegreb håndgribeligt, så vi kan forstå dem og indgå i en demokratisk dialog om brugen af dem? 

På DOKK1 i Aarhus gør man det ved at sætte dataindsamlingsredskaber på udlånshylderne – og invitere til workshops og dialog om, hvad det der data egentlig handler om.

Innovationen 'datademokrati' er udviklet af bibliotekerne i Aarhus i tæt samarbejde med blandt andre Alexandra Instituttet. 

Den fjerde nominerede

Det er den fjerde nominerede innovation til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, du kan møde i COI's nye podcast-serie 'Hvem ta'r prisen?':

"Der bliver snakket rigtig meget om data, der bliver snakket meget om kunstig intelligens og om nye teknologier, der spredes ud i vores omgivelser. Hvordan kan vi give borgeren en rolle i den udvikling?" lyder det fra Sidsel Bech-Petersen, leder af projektudvikling og brugerinddragelse på Aarhus Kommunes Biblioteker.

I fjerde afsnit kan du møde hende og nogle af de biblioteksbesøgende og medarbejdere, som deltager i 'datademokrati'. Du kan også møde creative technologist Kasper Rasmussen fra Alexandra Instituttet.

Vinderen bliver kåret

I podcast-serien 'Hvem ta'r prisen' kan du de kommende uger møde alle fire nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, der er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Se alle fire 4 nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen her.

Du kan også senere høre en reportage fra Innovationsdagen den 5. september i Horsens, hvor vinderen bliver kåret.

Hør første afsnit af podcast-serien herunder – og find alle afsnit af COI's podcast INNOVATØRER på coi.dk/podcast.