Christian Bason: Derfor skal vi sprede offentlig innovation

Publiceret 29-11-2018

Administrerende direktør for Dansk Design Center Christian Bason fortæller, hvorfor det er vigtigt at sprede innovation i den offentlige sektor.

Af Paul Sauer

"Jeg synes, at spredning af innovation i den offentlige sektor er dybt afgørende."

Sådan lyder det fra den administrerende direktør for Dansk Design Center, Christian Bason.

Han mener, at vi skylder samfundet og skatteyderne – når vi udvikler nye løsninger – at den viden og de erfaringer bliver stillet til rådighed for andre, så den kan bruges og omsættes andre steder.

Mulighed for at trykprøve

Derudover mener han, at der er store fordele forbundet med at sprede innovation. Blandt andet giver spredning af offentlig innovation mulighed for at få feedback fra andre og få testet og trykprøvet sine løsninger i en anden kontekst, forklarer Christian Bason:

"Det betyder, at vi finder ud af, hvad robustheden og validiteten er af de løsninger, vi har fundet hos os. Og dermed i virkeligheden også selv kan blive bedre," siger han.

Se i videoen ovenfor, hvorfor Christian Bason mener, at spredning af offentlig innovation er vigtigt. Du kan også prøve Spredningsguiden, der er udviklet af COI for at gøre det nemmere at genbruge og dele gode løsninger, her >

 

Majken Præstbro 61813104
Paul Sauer 61813103
Tilmeld nyhedsbrev
Få nyheder om COI og offentlig innovation direkte i din indbakke.