En kort introduktion til COI

Er du ny i klassen? Få et hurtigt overblik over Center for Offentlig Innovation og offentlig innovation her.

Fire glødepærer

1. Hvad er Center for Offentlig Innovation?

Center for Offentlig Innovation – eller COI – er et nationalt center, der er sat i verden for at hjælpe innovationsaktive medarbejdere og ledere i hele den offentlige sektor.

Vi er finansieret af regeringen, KL og Danske Regioner – og dermed gratis at bruge for dig, der er ansat i stat, kommune eller region.

→ Læs mere om COI's strategi

2. Hvordan kan du bruge Center for Offentlig Innovation?

Som innovationsaktiv eller innovationsinteresseret medarbejder eller leder kan du bruge os på mange forskellige måder.

Du kan finde ny viden, tal og værktøjer til dit arbejde med offentlig innovation i sektionen Viden og værktøjer. Alle materialer og værktøjer er gratis at bruge.

Du kan få hjælp til forskellige dele af din innovationsproces – f.eks. evaluering eller spredning – i sektionen Få hjælp til. Du kan også altid kontakte os for sparring eller samarbejde om et konkret innovationsprojekt, du/I vil have vores faglige råd om.

Du kan få os ud at holde oplæg, deltage i vores Innovationsdag, møde os til workshops, dykke ned i vores casesamling – og en hel masse andet.

→ COI's medarbejdere og kontaktoplysninger

Video: Se hvad du kan bruge COI til.

3. Hvorfor er offentlig innovation vigtig?

Offentlig innovation skaber værdi – både for offentlige organisationer, samfundet og for alle borgere.

Vi står som samfund i de kommende år over for store udfordringer. F.eks. den demografiske udvikling og klimaforandringerne. Derfor er der brug for radikalt nye og bedre løsninger.

Men der er også brug for hele tiden i mindre skala at forbedre og udvikle vores velfærdssamfund – til gavn for os alle.

→ Se de mange gode eksempler på offentlig innovation

4. Hvordan arbejder Center for Offentlig Innovation?

Center for Offentlig Innovation er kun noget via vores samarbejde. Derfor samarbejder vi gerne med dig, der er med til at løfte innovationshøjden i den offentlige sektor.

Hvad enten du er begynder, øvet eller ekspert. Hvad enten du er medarbejder, leder eller topleder. Og uanset hvilken del af innovationsprocessen, du befinder dig i.

→ Se et Danmarkskort over andre offentlige innovationsenheder

5. Hvad hvis jeg ikke arbejder med offentlig innovation?

Du behøver ikke have 'innovation' stående i din titel for at kunne bruge os. Vores erfaring er, at mange offentligt ansatte arbejder innovativt og skaber innovation – også selvom man kalder det noget andet.

Offentlig innovation er at gøre noget nyt i den offentlige sektor, der skaber værdi. Det findes i mange forskellige former og skaber forskellige former for værdi.

Vi kan hjælpe dig med at kvalificere og systematisere det udviklingsarbejde, der allerede foregår hver eneste dag i den offentlige sektor.

→ Se definitionen af, hvad offentlig innovation er

6. Hvilke produkter har Center for Offentlig Innovation udviklet?

COI udvikler mange materialer, værktøjer og tiltag – altid i samarbejde med offentlig ansatte, politikere, borgere eller virksomheder. Blandt produkterne er:

  • NYT SAMMEN BEDRE. En håndbog om innovative samarbejder med borgere, virksomheder og en lang række andre aktører.
  • SpredningsguidenEt dialogværktøj, som gør det nemmere for offentlige arbejdspladser at genbruge og dele gode løsninger.
  • Grønspættebogen. Et værktøj til dig, der skal evaluere innovative tiltag – og som ønsker at vise deres værd.
  • Innovationsbarometeret. Verdens første statistik over offentlig innovation, da den første gang udkom i 2015. Bliver udgivet i samarbejde med Danmarks Statistik.
  • ARENA. En lille publikation fyldt med viden om politikernes rolle i offentlig innovation og med konkret inspiration til at styrke rollen.
  • Innovationspriserne – og Innovationsdagen. COI uddeler nationale innovationspriser og arrangerer en årlig Innovationsdag, hvor vi sammen bliver klogere, etablerer netværk på tværs af offentlige innovatører og får inspiration til vores innovationsarbejde, herunder til spredning af værdifulde innovationer.
  • ArketypekortMange arbejder med offentlig innovation, men de kan være svære at identificere, da kun de færreste kalder sig noget med 'innovation' i titlen. COI har identificeret otte arketyper.
  • Innovationspraktikken. Praktikken gør det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden – på kryds og tværs af den offentlige sektor.

Derudover udgiver vi en podcast, beskriver de vigtigste innovationstilgange, har udviklet en Innovationstest og meget andet.

7. Hvordan kan jeg følge med?

For det første kan du følge os på LinkedIn lige her.

Derudover er det en god idé at tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi udsender 1-2 gange om måneden.

Nyhedsbrevet indeholder blandt andet nyheder om COI's aktiviteter, viden om offentlig innovation og eksempler på gode løsninger og ideer.