Statistik over offentlig innovation

Innovationsbarometeret er en officiel statistik over offentlig innovation.

COI udgiver Innovationsbarometeret, som er lavet i samarbejde mellem COI og Danmarks Statistik.

Statistikken var den første af sin art i verden, da den første gang udkom i 2015. Anden udgave udkom løbende i 2018 og 2019. Den er baseret på svar fra 2.363 kommunale, regionale og statslige arbejdspladser af alle slags.

Dataindsamling til tredje udgave blev sat i gang i begyndelsen af 2020. De første resultater vil udkomme i fjerde kvartal.

Sådan kan du selv bruge det

Der er flere formål med Innovationsbarometeret. Blandt de vigtigste er:

 at inspirere arbejdspladserne i arbejdet med at øge kvaliteten og effektivi­teten gennem innovation ved at vise, 'hvad de andre gør',

 og at give den offentlige sektors beslutningstagere et solidt fundament for arbejdet med at udvikle den offentlige sektor.

 Innovationsbarometeret bliver også brugt som materiale på uddannelsesinstitutioner, til lederudvikling i den offentlige sektor og til at aflive myter og falske antagelser.

Afspil video
GGgnIID2--Y

Analysechef Ole Bech Lykkebo forklarer, hvordan du kan bruge Innovationsbarometeret.

Se nogle af udgivelserne fra Innovationsbarometeret her:

Copenhagen Manual

I november 2019 begyndte arbejdet på en Copenhagen Manual – en brugerorienteret guide og ny international standard for måling og udvikling af innovation i den offentlige sektor baseret på det danske Innovationsbarometer.

Den bliver skabt i samarbejde med organisationer i de fire lande, der allerede har kopieret det danske Innovationsbarometer (Norge, Sverige, Finland og Island) samt organisationer fra en lang række andre lande. Følg processen på Copenhagens Manuals hjemmeside: https://innovationbarometer.org.