Statistik over offentlig innovation

Innovationsbarometeret er en officiel statistik over innovation i den offentlige sektor.

Innovationsbarometeret

COI udgiver Innovationsbarometeret, som er lavet i samarbejde mellem COI og Danmarks Statistik.

Statistikken var den første af sin art i verden, da den første gang udkom i 2015. Anden udgave udkom løbende i 2018 og 2019. Den er baseret på svar fra 2.363 kommunale, regionale og statslige arbejdspladser af alle slags.

Hovedformålet med Innovationsbarometeret er at inspirere arbejdspladserne i arbejdet med at øge kvaliteten og effektivi­teten gennem innovation ved at vise, 'hvad de andre gør', og at give den offentlige sektors beslutningstagere et solidt fundament for arbejdet med at udvikle den offentlige sektor.

Undersøgelsen er fuldt repræsen­tativ for den offentlige sektor og er gennemført i henhold til de internationale retningslinjer for innovationsstatistik (Oslo-manualen).

Se nogle af udgivelserne fra Innovationsbarometeret her:

Tredje udgave på vej

Dataindsamling til tredje udgave af Innovationsbarometeret forventer vi at kunne sætte i gang i begyndelsen af 2020, og resultaterne vil udkomme sidst på året. Samtidig arbejdes på Copenhagen Manual, som skal guide andre lande til at lave egne Innovationsbarometre. Den bliver skabt i samarbejde med organisationer i de fire lande, der allerede har kopieret det danske Innovationsbarometer (Norge, Sverige, Finland og Island) samt organisationer fra andre lande, der er interesserede i selv at lave et Innovationsbarometer.

Resultaterne og sammenligner på tværs af de nordiske lande kan findes på den fælles platform: innovationbarometer.org.

BESØG OGSÅ

→ Den fællesnordiske Innovationsbarometer-platform: https://innovationbarometer.org

Tag Innovationstesten

Vil du se, hvordan din egen arbejdsplads ligger placeret i innovationslandskabet? Så kan du selv online besvare Innovationstesten og få en sammenligning med landsgennemsnittet. Du svarer individuelt og anonymt, og får en personlig grafik til eget brug.

Se ALLE TAL, gode råd og eksempler PÅ InnovationsbarometeretS hJEMMESIDE >