Deltag i Innovationspraktik

Vær med i Innovationspraktik og lær noget nyt om dit eget og andres arbejde.

COI's Ipraktik

Center for Offentlig Innovation har skabt Innovationspraktikken for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden - på tværs af den offentlige sektor. 

Innovationspraktik er en genvej til at skabe højere kvalitet og effektivitet gennem innovation. Tre ud af fire innovationer i den offentlige sektor er helt eller delvist genbrug af andres løsninger, og fire ud af fem innovationer sker i samarbejde med andre uden for arbejdspladsen. Samtidig viser forskning og erfaring, at innovationer i høj grad spredes gennem relationer. Og Innovationspraktikken skaber netop nye relationer.

Derfor er der værdi at hente. Uanset om du på din arbejdsplads er vært for et besøg fra en eller flere praktikanter – eller om du selv rejser ud.

Nyt perspektiv på egne opgaver

Gennem ordningen tilbydes din arbejdsplads som praktikvært at få et spændende besøg, der giver nyt perspektiv på egne opgaver. Eller du kan selv komme i praktik på en anden arbejdsplads. På den måde skabes personlige møder og nye relationer, så gode løsninger hurtigere udveksles.

Praktikværterne kan ønske sig besøg af 1-3 praktikanter. Både værter og praktikanter kan ønske, hvor lang tid besøget skal vare (2-5 dage). 

Innovationspraktikken sker hvert år i uge 37. I 2018 er det 10. - 14. september. Center for Offentlig Innovation inviterer alle offentlige arbejdspladser og ansatte uanset stilling til at være med.

Det siger deltagerne:

  • 3 ud af 4 værter og praktikanter har haft konkret nytte af praktikopholdet, bl.a. i form af kendskab til nye løsninger og inspiration til at justere sine egne måder at arbejde på
  • 2 ud af 3 har været i kontakt med hinanden efter praktikholdet
  • Flere end 9 af 10 anbefaler Innovationspraktikken til andre

"Vi har skabt et netværk med det hospital vores praktikant er fra, hvor vi udvikler og snakker sammen når det er nødvendigt. Tidligere kendte vi overhovedet ikke hinanden, og brugte derfor heller ikke hinanden til at finde løsninger."
(Praktikvært 2016)

Hvordan kan min arbejdsplads og jeg være med?

Innovationspraktik er et frivilligt tilbud til alle offentlige arbejdspladser over hele landet. Tilbuddet gælder både ledere og medarbejdere.

Du behøver ikke at arbejde specifikt med innovation. Det særligt heldige er, at dét, som er helt almindelig på din arbejdsplads, kan være nyt og nyttigt for andre. 

Du kan blive praktikvært, hvis:

  • Du og din arbejdsplads er nysgerrige og har lyst til at dele viden og blive inspireret
  • I kan stille jer til rådighed for besøg for 1-3 praktikanter i 2-5 dage
  • Du som praktikvært deltager i en forberedende workshop forud for praktikugen

Du kan blive innovationspraktikant, hvis:

  • Du og din arbejdsplads er nysgerrige og har lyst til at dele viden og blive inspireret
  • Du aftaler med din arbejdsplads, at det er en god idé
  • Du som praktikant deltager i en forberedende workshop forud for praktikugen

Din chance for at komme afsted som praktikant bliver højere, hvis din egen arbejdsplads også er praktikvært.

Har du en praktikvært i tankerne?

Som udgangspunkt sørger COI for at finde det bedste match mellem værter og praktikanter. Men du er også meget velkommen til at selv finde den vært, som du gerne vil i praktik hos. For eksem­pel på en spændende arbejdsplads, som du har hørt om – eller hvor du kender nogen. Det kan være i din egen organisation, på en anden offentlig arbejdsplads, eller hos en privat virksomhed eller forening. I tilmeldingen er det nemt at vælge selv at stå for at finde en spændende vært.

Det med småt

Praktikstedet betaler ikke løn til praktikanten, der oppebærer sin sædvanlige løn hos egen arbejdsgiver. Udgifter til transport, logi mv. betales af praktikantens egen arbejdsgiver.

Tilmeld nyhedsbrev
Få nyheder om COI og offentlig innovation direkte i din indbakke.